Skal jeg have persienner eller markise?

Nye tæpper vil jeg snart ud at få, og sisaltæpper - www.jemtex.dk/taepper/vaeg-vaeg-taepper/sisal-taepper.html, har jeg tænkt på at anskaffe. Tilmed kunne jeg tænke mig nogle persienner - www.jemtex.dk/persienner.html, el. markise - www.jemtex.dk/markise, ved vinduet i stuen, fordi lyset fra solen irriterer mine øjne. Gardiner har jeg her pt., men dem vil jeg ikke trække for, når der er solskin, grundet at der bliver så dystert. Dermed har jeg tænkt mig at spendere penge på enten en markise el. nogle persienner, idet jeg skal ud at erhverve sisaltæpper. Jeg kan dog ikke finde ud af, hvorvidt persienner eller en markise er bedst. Jeg var på besøg hos min veninde her i går, der havde persienner, som hun er rigtig begejstret for. Hun har yderligere virkelig smukke sisaltæpper i sin stue, og dem vil jeg ligeledes gerne have. Jeg køber sandsynligvis sorte sisaltæpper, pga. at de kommer til at være i god kontrast i forhold til min stue, der er meget lys. Mht. markisen plus persiennerne, vil jeg nok få gode råd af en ekspedient, når jeg alligevel er ude for at erhverve sisaltæpper etc. Jeg må tillige bestemme mig for, hvilken en form for markise eller persienner jeg skal erhverve, på grund af at du kan købe rigelige divergerende typer. Det er mit håb, at sælgeren i forretningen vil give mig lidt hjælp med at træffe et valg. Af den årsag at min ven har en meget større viden om sådan noget end mig, tager jeg ydermere ham med.