Lægevidenskaben siger: Tinnitus kan programmeres væk

Har du en onkel eller en veninde, som har tinnitus » http://hearing.siemens.com/dk/da/hearing-loss/tinnitus/tinnitus.html,, ved du sikkert, at det ik’ er fedt. Tinnitus er ved at være en del bekendt, og symptomer på tinnitus er ej til at spøge med.

Selvfølgelig kan man bruge høreapparater og sådan nogle midler. Men lyden kan være så høj, at den giver risiko for indelukkethed. For hvordan kan du være frisk og gå på arbejde hver dag, hvis det hele tiden føles som om et godstog kører igennem dine øregange? Høreapparater burde kunne lindre smerten lidt. Men jeg er glad for det ikke er undertegnet, der lider af tinnitus!

Mange folk giver en beskrivelse af lidelsen tinnitus som værende migræne! For den tinnitusramte er der åbenbart en skarp lyd i øret, også selvom der slet ik’ kommer nogle toner ud deromkring. Tit er det ganske svært at forstå for de mennesker, der ik’ selv har oplevet det – ligesom mig.

Forskere er nu blevet overbeviste om, at problemet skyldes intensiv indbildning på egen krop… Den belastende tinnitus kan gå væk – langt om længe! Det viser sig, at hørecenteret i hjernen åbenbart kan omprogrammeres, så den generende lyd går helt væk. Uden tvivl en vanvittig genial behandling, da behandlingen hvor underligt det end lyder raskmelder personen for den men uvirkelige hyletone i hjernens mange rum. En selvopfunden tone, som har fået al for megen hensyn & som ik’ virker særlig fiktiv.

Det er ikke en spøg. Tinnitus er ved at være ret almindeligt, men forskere er nu overbeviste om, at lidelsen skyldes ren indbildning. Hørecenteret kan omprogrammeres, så den generende lyd helt forsvinder. Det er en genial behandling, idet den så at sige kurerer patienten for sin imaginære hyletone i hjernen. En selvgenereret hyletone, der har fået alt for meget opmærksomhed, og som ikke længere føles imaginær. Godt det ikke er mig, der har tinnitus! Skulle det ske, at jeg en dag bliver bange for, at jeg alligevel er blevet offer for tinnitus, vil jeg nok prøve at tænke det væk igen. Forsvind tinnitus – væk væk væk!!

Mange beskriver, at tinnitus kan give migræne. For den, der er ramt af tinnitus, er der ganske enkelt en lyd inde i øregangen, selvom der slet ikke er nogen lyd omkring vedkommende. Det er svært at forstå for de, der ikke selv har prøvet det – ligesom mig. Men skulle jeg en dag blive bange for, at jeg var blevet ramt af tinnitus, vil jeg tænke på forskningsresultaterne og prøve at tænke det væk. Hvis man kan tænke det frem, bør man også kunne tænke det retur.