Høreværn kunne farmand godt have benyttet

Den gamle har fået nedsat hørelse, og jeg vurderer, at han sikkert desuden har fået lidelsen tinnitus. Tinnitus er en lydfornemmelse, som personer kan have i ørerne, på trods af at der ej kommer nogen lyd i øret fra dine omgivelser. Min far gengiver det som, at det suser i hans øre. Det har været der i nogle måneder, og det bliver sandsynligvis værre og værre. Det er ret difficilt for mig, for han har nemlig altid været den, som har lyttet, idet jeg ville fortælle noget. Nu hvor han ikke har sin gode hørelse længere, men en nedsat hørelse, har jeg ikke talt helt så meget med ham. Og jeg længes efter det.

Mit gæt er, at den hovedsaglige årsag til, at min far har nedsat hørelse, er en støjskade, da han har været vejarbejder i sine unge dage og ikke anvendte høreværn. Der menes, at ørelidelsen tinnitus grunder sig på ødelagte øreceller i det indre øre, sikkert også grundet en støjskade. Det minder mig faktisk om, at jeg skal huske min bror, som er bassist, på, at han skal bruge et musikerhøreværn. Jeg tager min far til hans ørelæge på fredag, der så må bedømme hans hørelse. Ørelægen videresender ham sandsynligvis til en høreklinik, der skal lave et grundigere eftersyn af hørelsen. Så vil der blive snakket om, om et høreapparat kan være løsningen.

Temmelig mange divergerende slags høreapparater er der, og hvert høreapparat bliver tilpasset, så det kan passe til ens nedsatte hørelse. Den gamle skal nok have et bag-øret høreapparat. Høreapparaterne består af to genstande: apparatet selv bag ved ens øre og en lille lydslange, der bringer lyden ned til en prop i øret og herefter ind i trommehinden. Ovenstående høreapparater bruges ved vanskelige hørenedsættelser og til personer, der skal kunne regulere lyden. Man bestemmer selv, hvorvidt man gerne vil behandles og tage imod høreapparatet omkostningsfrit af de offentlige høreklinikker, eller om man kunne tænke sig understøttelse til at købe høreapparatet ved en accepteret privatejet høreklinik eller ved en forhandler, som er i samarbejde med høreklinikker. Min mening er, at det er sejt, at du kan modtage det helt omkostningsfrit af en høreklinik. Høreklinikker tager sig vist godt af deres patienter.

Som før sagt har far haft et støjende job, og strengt taget var det nødvendigt med et høreværn, det er min far et eksempel på, da for støjende et arbejdsmiljø som sagt muligvis vil give dig en høreskade. Jeg har hørt, at omkring tres pct. af dem, der har arbejde i et støjende miljø, ej bruger høreværn/musikerhøreværn. Min bror er rockmusiker, og jeg er ret så sikker på, at han ligesom vores far bliver den uheldige ejer af et høreproblem, i tilfælde af at han ikke snart begynder på at benytte et musikerhøreværn, når han spiller.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>