Fordele, ulemper og andre overvejelser vedrørende laminatgulv, trægulv, parketgulv og gulvtæpper

I mandens og mit evige renoveringsprojekt med at ændre og restaurere den gamle murermestervilla er min mand og mig ved at være kommet til valg af husets gulve. Vores 1. valg er egentligt et trægulv (http://gulvlageret.dk/traegulve-1/), men så kan man både vælge et småpebret parketgulv (http://gulvlageret.dk/traegulve-1/haro-155/), det billigere laminatgulv (http://gulvlageret.dk/laminatgulve-12/gulvlagerets-billige-laminatgulv-99/), og/eller om min mand og mig fx ønsker gulvtæpper i soveværelset, så vi ikke får kolde tæer i morgentimerne.

Mig og manden får lært alt det renoveringshalløj fra bunden i de her dage. Før i tiden inden vi var kommet til overvejelser om gulvene, så overvejede vi bare trægulv som jeg og min mand var enstemmige i. Men et styks trægulv er åbenbart ikke udelukkende et trægulv. Næh nej trægulvet vælges som massivt trægulv, parketgulv eller laminatgulv.

Lauritz og jeg har fået foreslået at tilstræbe et mere industrielt gulv og sammenkoble det industrielle med bløde og uldne gulvtæpper. Gulvtæpper virker kanske ikk’ík’ synderlig funktionelt, hvis jeg og manden gerne vil have vovse. Til gengæld er gulvtæpper dejligt hvor vi sover.

Her hjemme har der længe været enighed omkring at parketgulv der har sildebensmønster er ganske fint men samtidig bekosteligt. Men samtidig har parketgulv en mere langvarig slidstyrke og holdbarhed og til at afhøvle. Mange gange slibning kan vi vidst ikke lige så ligetil med et laminatgulv, som tillige kan syne en kende falsk. Til gengæld ka’ vi placere et laminatgulv oven på det eksisterende gulv og gulvet skal ikke have sæbebehandling. Og så er et stk laminatgulv let at pleje.